Fikk du ikke gitt? Gi her Eller ring 820 44 110

Undervisningsopplegg for alle klassetrinn

TV-aksjonen Amnesty ønsker å øke engasjementet for menneskerettigheter blant barn og unge. Vi har i samarbeid med Gyldendal Undervisning laget et undervisningsopplegg for alle klassetrinn fra 1. klasse til videregående skole, som fokuserer på respekt for mennekser, trygghet, ytringsfrihet og diskriminering.

Undervisningen er nettbasert og består av animasjon, film og digitale øvelser. Det kan gjennomføres på to skoletimer, eller brukes tverrfaglig. Skoleopplegget kan lastes ned på www.salaby.no 

Se og ta i bruk TV-aksjonens undervisningsopplegg om menneskerettigheter her

For spørsmål kontakt rådgiver Ina Tin: itin@amnesty.no eller tlf. 474 00 285


Se hele skoleopplegget her:ENGASJER DIN SKOLE  ELLER BARNEHAGE I ÅRETS TV-AKSJON!

Det finnes mange ulike måter som din skole eller barnehage kan engasjere seg i TV-aksjonen på. Her er det bare å være kreativ!

Eksempler på aktiviteter fra TV-aksjon 2011:

Solheim barnehage
Ved Solheim barnehage på Maura steller barn og voksne i stand til høsttakkefest. Foreldre og andre blir invitert. Fra sesongens ferske grønnsaker blir det laget den deiligste grønnsakssuppe. Barna er selvsagt kokker når suppen lages. De besøkende betaler billett for å komme inn på festen og de betaler for å spise suppe. Alle de innkommende pengene går i støtte til TV-aksjonen.

Før høsttakkefesten har barna i Solheim barnehage snakket om barn i andre land. Barna i Solheim barnehage har også fått hver sin fine refleks fra Norsk Folkehjelp. Både barn, ansatte og besøkende synes høsttakkefesten er et flott arrangement.

Løken barnehage

Løken barnehage i Lørenskog har bakeri. Det lages store og flotte boller i bakeriet. Bollene blir samlet i poser, posene blir knyttet, og så blir de solgt til bollesultne besøkende i barnehagen. Salget skjer både på morgenen og ettermiddagen.
Alle som er sultne og som liker varm mat, kan kjøpe pølser.

Barna i Løken barnehage er ikke bare bakere og pølsekokere, men også kunstnere. På veggene henger det egenprodusert kunst. Og kunsten er til salgs. Ekte kunstnere er flinke til å skaffe inntekter.

Arrangementet er i forkant annonsert på foreldremøte. Foreldrene vet derfor godt at de må komme. Alle inntektene fra arrangementet går til Norsk Folkehjelp.

Drøbak skole
Drøbak skole i Frogn har TV-aksjonskveld onsdag før TV-aksjonen. Ved Drøbak skole er TV-aksjonskvelden en tradisjon som har vært holdt i hevd i mange år. Skolen og FAU samarbeider. Det myldrer av aktiviteter denne kvelden. Skolen er åpen for alle interesserte.

De besøkende kan delta i gjetteleker, pilkast, ball på boks og mange andre utfordringer. Selvsagt koster det noen penger å delta. Elevene tilbyr ulike tjenester så som skopuss og annet. Flere klasser holder konserter for betalende publikum. Kunst og håndverk som elevene har laget blir solgt.

FAU driver kantine og selger mat til de besøkende. I kantinen vanker det både varmmat og kaker og kaffe. FAU har også samlet inn fine gevinster til loddsalg. Elever, foreldre og lærere på Drøbak skole er glade for å sende inntektene til TV-aksjonen.

Rud skole
Rud skole i Rælingen inviterer foreldre til kveldsarrangement. Elevene har brukt sine kreative evner og tilbyr foreldrene opplevelser som gir inntekter til aksjonen.

Ett årstrinn holder show for betalende publikum. Et annet årstrinn driver kantine hvor de fremmøtte kan kjøpe lekre matretter laget av elevene selv. Elevenes tilbud til foreldrene er mange flere og de varierer fra år til år.

De ansatte på Rud skole har gode erfaringer fra flere år med markering av TV-aksjonen. Kveldsarrangementet gir inntekter til et svært godt formål. Skolepersonalet opplever at både elever og foreldre trives godt med å bidra til aksjonen. Rud skoles ansatte bidrar selv til TV-aksjonen ved å gi en hel dagslønn! 

Hentet fra; http://www.utdanningsforbundet.no/Fylkeslag/Akershus/Nyheter-/Barnehager-og-skoler-deltar-i-NRK-TV-aksjonen-2011/
E-post: post#tvaksjonen.no

Preform Administrasjon